רשת הקשר "מקדח" שימשה את חטיבה 14 מתאריך 15.10.1937 ועד סוף מלחמת יום הכיפורים.
רשת הקשר הוקלטה על-ידי המטה הכללי, תוך כדי המלחמה והשתמרה עד עצם היום הזה.
ההקלטות נערכו במקטעים של חצי שעה ומתומללות במלואן (לעיון בתמליל המלא). ההקלטות כתובות בצבע שחור. מערכת האתר הדגישה בצבע אדום תעבורה תקשורתית בעלת משמעות מיוחדת.
לאחר מלחמת יום הכיפורים, נכתב דו"ח החטיבה (לעיון בדו"ח החטיבה), כשמקור חשוב היו הקלטות אלה. בעותק ההקלטה דאז, ציין שעון דובר כל "שעה עגולה" וכך נכנסו לטבלת האירועים שבדו"ח אירועים ברמת דיוק של כדקה. אירועים אלה שימשו את מערכת האתר שהכינה את "סרגל הזמנים" כ"עוגנים" ומופיעים ב"סרגל הזמנים" בצבע אדום. יתרת "סרגל הזמנים", כנגזרת מה"עוגנים" סומנה על ידי מערכת האתר בצבע כחול.
תוך כדי פיענות הקלטות, היו קטעים לא ברורים ו/או תשדורות שחייבו את הערות המערכת - הערות המערכת מסומנות בצבע סגול.
מפקד האוגדה (אריק) "האם מצבך בסך הכול טוב?", מח"ט (אמנון רשף) "לא הייתי מגדיר אותו כטוב, ...", "לחץ מצפון" של 2 גדודי טנקים של האוייב, חילוץ נפגעים מצומת "טרטור" - "לכסיקון", מג"ד 184 יש לי כ- 10 טנקים.
המח"ט עורך "ביקור פצוע" בטנק של מג"ד 79 - סא"ל עמרם מצנע הממוקם ליד הטנק שלו, פל' ב' ("בסין")/גד' 407 - סרן גדעון גלעדי עובר ת"פ גד' סיור ונ"ט 582 המקבל פקודה לפרוץ בציר "לכסיקון", גד' 79 נותר עם 4 טנקים תקינים, צנחני חטיבה 247 נעים בביטחה אל צליחת התעלה, בעוד קרבות דמים מתנהלים ע"י החטיבה בצומת "טרטור" - "לכסיקון" במרחק 700 מטר
טנקי אוייב יורים ח"שים על גד' 184, האוייב יורה על הכוח המחלץ נפגעים של גד' 79 ולפחות טנק אוייב אחד מושמד, גד' 79 שולח כוח נוסף לחילוץ הנפגעים, גדס"ר ונ"ט 582 מקבל התראה להכנס ללחימה, המח"ט והסמח"ט מתאמים פינוי פצועים לפלוגת הרפואה הקידמית של האוגדה
קרבות קשים בצומת "טרטור" - "לכסיקון", גד' 184 משמיד טנקי אוייב מצפון לציר "שיק", זחל"מים של חט' 247 (צנחנים) פרקו את הצנחנים לקראת הצליחה ונעים חזרה, גד' 79 סיים לחלץ את הנפגעים ומשמיד טנקי אוייב, מג"ד סיור ונ"ט 582 מקבל פקודה מהמח"ט לכבוש את צומת "טרטור" - "לכסיקון" ולפרוץ לציר "טרטור"
גד' 79 מחסל התקפת נגד של חי"ר וטנקי אוייב, גדס"ר 87 מפנה פצועים אחורה, גד' סיור ונ"ט מתקדם לעבר צומת "טרטור" - "לכסיקון",
המח"ט מתאר המצב: "1 ו- 2 נמצאים מצפון לצומת "לכסיקון"-"שיק", כקילומטר, קילומטר וחצי צפונה ל"שיק", כאשר 1 ממערב ל"לכסיקון", 2 ממזרח ל"לכסיקון". 5 נמצא באזור "מצמד"–ו"סרוק" בגמר משימתו. כוחות של 3, כוח של 3 פתח את "עכביש" ו- 9, שמקביל לי, התחיל לנוע ב"עכביש" לעבר "מצמד". 10, שקיבלנו מקודם, שאתם לא מכירים אותו, ינוע על "טרטור", יפתח את "טרטור" מ"לכסיקון"-"טרטור" לעבר צפון-מזרח,"
גד' סיור ונ"ט 582 נתקל בהתנגדות עזה בצומת "טרטור" - ,לכסיקון", יש נפגעים וההתקפה נעצרה